Przejdź do treści

Wieprzowina w czerwonym curry z ananasem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wieprzowina w czerwonym curry z ananasem
Ocena ze starego portalu: 4,33 / 12 ocen
Kolejne tajskie curry, tym razem czerwone curry z wieprzowiny. Czerwona pasta jest nieco mniej ostra od zielonej ale bez łagodzącego smak ryżu i tak się nie obędzie. Podawać z tajskim ryżem kleistym lub ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wieprzowinę pociąć na cienkie plasterki a następnie w paski..
  2. Olej rozgrzać w woku podsmażyć lekko pastę curry. Dodać mięso i mieszając smażyć ok. 2 min.
  3. Zamieszać mleko kokosowe i wlać do mięsa. Dodać cukier, sos rybny i trawę cytrynową. Wymieszać i dusić na małym ogniu 2 min. Na koniec dodać ananasa.
  4. Przełożyć danie na talerz i posypać kolendrą. Podawać z tajskim ryżem kleistym lub ryżem jaśminowym.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *