Przepis na Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym
Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym to cienkie smażone plasterki mięsa w bardzo aromatycznym sosie z czosnku i kolendrowy. Wieprzowinę zamiast smażyć można także upiec w piekarniku lub na grillu. Intensywność smaku regulujemy ilością dodanego czosnku.
Czas przygotowania | 20 minut |
Czas oczekiwania | 1 godzina |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 300 g schabu lub polędwiczki wieprzowej, pokrojonej w spore, cienkie plasterki
- 2-3 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
Marynata:
- 2 łyżki czosnku posiekanego
- 1/3 szklanki sosu sojowego
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1 łyżka świeżego imbiru startego
- 1 łyżka świeżej kolendry posiekanej
- 2 szt. cebuli dymki posiekanej
- 3 gwiazdki anyżu gwiazdkowatego
- 2/3 szklanki wody
- szczypta barwnika Annatto (daje czerwony kolor, opcjonalnie)
Dodatki:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Składniki
Marynata:
Dodatki:
|
Sposób przygotowania
- Pozostałą marynatę wymieszać z mąką kukurydzianą i wlać do woka. Zagotować.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1548)
- [+]Kuchnia chińska (325)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz