Przepis na Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym
Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym to cienkie smażone plasterki mięsa w bardzo aromatycznym sosie z czosnku i kolendrowy. Wieprzowinę zamiast smażyć można także upiec w piekarniku lub na grillu. Intensywność smaku regulujemy ilością dodanego czosnku.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g schabu lub polędwiczki wieprzowej, pokrojonej w spore, cienkie plasterki
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
Marynata:
Dodatki:
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g schabu lub polędwiczki wieprzowej, pokrojonej w spore, cienkie plasterki
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
Marynata:
Dodatki:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Składniki marynaty wymieszać z sobą i zalać nimi mięso, dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę.
    Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym
  2. Rozgrzać olej w woku. Wyjąć wieprzowinę z zalewy i kłaść każdy kawałek na gorący tłuszcz, smażąc z obydwu stron na złoty kolor. Wyjąć mięso z patelni na osobny talerz.
  3. Pozostałą marynatę wymieszać z mąką kukurydzianą i wlać do woka. Zagotować.
  4. Mięso rozłożyć na talerze, obok wlać gęsty sos i udekorować kolendrą i gwiazdkami anyżu. Podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.
    Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.