Przejdź do treści

Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym
Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym to cienkie smażone plasterki mięsa w bardzo aromatycznym sosie z czosnku i kolendrowy. Wieprzowinę zamiast smażyć można także upiec w piekarniku lub na grillu. Intensywność smaku regulujemy ilością dodanego czosnku.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatki:
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatki:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Składniki marynaty wymieszać z sobą i zalać nimi mięso, dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę.
    Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym
  2. Rozgrzać olej w woku. Wyjąć wieprzowinę z zalewy i kłaść każdy kawałek na gorący tłuszcz, smażąc z obydwu stron na złoty kolor. Wyjąć mięso z patelni na osobny talerz.
  3. Pozostałą marynatę wymieszać z mąką kukurydzianą i wlać do woka. Zagotować.
  4. Mięso rozłożyć na talerze, obok wlać gęsty sos i udekorować kolendrą i gwiazdkami anyżu. Podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.
    Wieprzowina w sosie czosnkowo-kolendrowym
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *