Przejdź do treści

Wołowina smażona z papryką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wołowina smażona z papryką
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Danie wstępnie smażone na głębokim oleju, jeżeli chcesz tego uniknąć można mięso i paprykę usmażyć metodą stir-fry na 2 łyżkach oleju. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g polędwicy wołowej albo steku
  • 2 szt. papryki zielonej pociętej w cienkie paski
  • 4 szt. papryczek chili świeżych lub marynowanych pociętych w cienkie paski
  • 1 szt. cebuli dymki sam szczypior pokrojony w 4 cm kawałki
  • 3 ząbki czosnku wyciśniętego
  • 2 szklanki oleju do smażenia
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g polędwicy wołowej albo steku
  • 2 szt. papryki zielonej pociętej w cienkie paski
  • 4 szt. papryczek chili świeżych lub marynowanych pociętych w cienkie paski
  • 1 szt. cebuli dymki sam szczypior pokrojony w 4 cm kawałki
  • 3 ząbki czosnku wyciśniętego
  • 2 szklanki oleju do smażenia
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso pokroić w cienkie paski wymieszać z marynatą. Paprykę i chili oczyścić z nasion pociąć w cienkie paski.
  2. W woku rozgrzać olej do frytowania, smażyć wołowinę ok. 30 sek, następnie dodać zieloną paprykę i smażyć wszystko razem kolejne 30 sek. ciągle mieszając.
  3. Wyjąć z woka i dobrze osączyć z oleju.
  4. Na jednej łyżce oleju przesmażyć krótko chili, czosnek i dymkę (ok. 30 sek.).
  5. Dodać mięso z papryką, wlać sos, podgrzewać chwilę aż sos zgęstnieje. Potrawa gotowa.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *