Przejdź do treści

Wołowina z warzywami i makaronem Mie

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wołowina z warzywami i makaronem Mie
Wołowina z warzywami i makaronem Mie to pełne smaku danie, przygotowane z najlepszej delikatnej wołowiny z orientalnymi przyprawami. Do przygotowania dania najlepsza jest polędwica wołowa ale równie dobrze wychodzi z nieco tańszych kawałków antrykotu czy rozbefu. Dodatkiem do mięsa jest pyszny, chrupiący makaron mie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata do mięsa:
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata do mięsa:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso pokroić w cienkie paski i zalać składnikami marynaty. Odstawić na 1 godzinę.
    Wołowina z warzywami i makaronem Mie
  2. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu i odcedzić.
  3. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Wrzucić czosnek, krótko smażyć mieszając. Po chwili dołożyć seler naciowy, paprykę, kapustę i pędy bambusa.
    Wołowina z warzywami i makaronem Mie
  4. Wsypać chili w proszku, przyprawę pięć smaków i wlać olej sezamowy. Smażyć przez 3-4 minuty mieszając.
  5. Wyjąć warzywa z woka na osobny talerz.
  6. Dolać olej do woka, rozgrzać i wrzucić odcedzone z marynaty mięso.
  7. Smażyć mięso mieszając przez 2 minuty, dołożyć warzywa.
    Wołowina z warzywami i makaronem Mie
  8. Wymieszać mąkę kukurydzianą z marynatą i wlać do woka (jeżeli marynaty będzie zbyt mało dodać trochę sosu sojowego). Zagotować.
    Wołowina z warzywami i makaronem Mie
  9. Na drugiej patelni podsmażyć na oleju makaron (zob. przepis)
    Wołowina z warzywami i makaronem Mie
  10. Podawać potrawę na gorącym makaronie.
    Wołowina z warzywami i makaronem Mie
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *