Przepis na Zupa słodko-kwaśna z makaronem ryżowym / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa słodko-kwaśna z makaronem ryżowym
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 2 oceny
Wariacja na temat słodko-kwaśnych klimatów z orzeźwiającą mgiełką. Trochę w stylu fusion.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Zupy
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Na patelni przesmaż pieprz syczuański (sucha patelnia).
  2. Nalej do garnka wodę, dodaj warzywa (bez dymki i cebuli) oraz pieprz. Po zagotowaniu odczekaj kilka minut i dodaj (pozbawione błony) szyje indycze. Gotuj ok. 20-25 min.
  3. Wyrzuć ugotowane warzywa (koniecznie przez lewe ramię). Dodaj posiekany imbir, sos chili, mirin i sos rybny (pyszny w smaku, ale... ten zapach;-)).
  4. Gdy szyje będą miękkie, zgrabnie je wyłów i oddziel mięso od kości (bardzo łatwo odchodzi, gdy jest ugotowane).
  5. Do wywaru dodaj rozdrobnione mięso i zrumienioną cebulę.
  6. Na sam koniec rozbełtaj jajka i powoli wlej do gotującej się zupy, odczekaj 10 sekund, rozmieszaj.
  7. Do miseczek włóż makaron, wlej zupę, posyp dymką. Smacznego!
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.