Przepis na Zupa słodko-kwaśna z makaronem ryżowym / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa słodko-kwaśna z makaronem ryżowym
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 2 oceny
Wariacja na temat słodko-kwaśnych klimatów z orzeźwiającą mgiełką. Trochę w stylu fusion.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Zupy
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Na patelni przesmaż pieprz syczuański (sucha patelnia).
  2. Nalej do garnka wodę, dodaj warzywa (bez dymki i cebuli) oraz pieprz. Po zagotowaniu odczekaj kilka minut i dodaj (pozbawione błony) szyje indycze. Gotuj ok. 20-25 min.
  3. Wyrzuć ugotowane warzywa (koniecznie przez lewe ramię). Dodaj posiekany imbir, sos chili, mirin i sos rybny (pyszny w smaku, ale... ten zapach;-)).
  4. Gdy szyje będą miękkie, zgrabnie je wyłów i oddziel mięso od kości (bardzo łatwo odchodzi, gdy jest ugotowane).
  5. Do wywaru dodaj rozdrobnione mięso i zrumienioną cebulę.
  6. Na sam koniec rozbełtaj jajka i powoli wlej do gotującej się zupy, odczekaj 10 sekund, rozmieszaj.
  7. Do miseczek włóż makaron, wlej zupę, posyp dymką. Smacznego!
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.