Przepis na Zupa słodko-kwaśna z makaronem ryżowym / Przepis internauty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 40 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego
- 1 litr wody
- 1 szt. marchewki
- 1 szt. pietruszki
- 1 szt. pora
- szczypta pieprzu
- 3 szt. szyjek indyka (preferowane) lub innego drobiu na rosół
- kawałek świeżego imbiru
- 1 łyżeczka sosu chili
- 1 łyżeczka mirinu
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 szt. cebuli zrumienionej na 1 łyżce oleju
- 2 szt. jajka
- 250 g makaronu ryżowego nitki ugotowanego
- 1 szt. cebuli dymki sam szczypior, posiekany
Składniki
|
Głosów: 0
Ocena: 0 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Na patelni przesmaż pieprz syczuański (sucha patelnia).
- Nalej do garnka wodę, dodaj warzywa (bez dymki i cebuli) oraz pieprz. Po zagotowaniu odczekaj kilka minut i dodaj (pozbawione błony) szyje indycze. Gotuj ok. 20-25 min.
- Wyrzuć ugotowane warzywa (koniecznie przez lewe ramię). Dodaj posiekany imbir, sos chili, mirin i sos rybny (pyszny w smaku, ale... ten zapach;-)).
- Gdy szyje będą miękkie, zgrabnie je wyłów i oddziel mięso od kości (bardzo łatwo odchodzi, gdy jest ugotowane).
- Do wywaru dodaj rozdrobnione mięso i zrumienioną cebulę.
- Na sam koniec rozbełtaj jajka i powoli wlej do gotującej się zupy, odczekaj 10 sekund, rozmieszaj.
- Do miseczek włóż makaron, wlej zupę, posyp dymką. Smacznego!
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Herbaty (1)
- Promocja (13)
- [+]Artykuły spożywcze (1867)
- [+]Kuchnia chińska (418)
- Sosy chińskie (41)
- Olej, ocet, pasty (13)
- Makaron, ryż, mąka (32)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (23)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (9)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (22)
- Herbata, napoje (16)
- [+]Kuchnia japońska (187)
- [+]Kuchnia tajska (223)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (23)
- Pasty, przyprawy (33)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (22)
- [+]Kuchnia chińska (418)
- [+]Przybory kuchenne (164)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (20)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (8)
- Wyprzedaże (14)
- Produkty do sushi (39)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (1)
Dodaj komentarz