Przejdź do treści

Chiński street food / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Chiński street food / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,84 / 19 ocen
Chiński street food to danie popularne na chińskich ulicach i bazarach. Składa się z makaronu i dodatków, które można samemu zasugerować ulicznemu kucharzowi.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Dodatki do posypania:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Dodatki do posypania:
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Grzybki mun namoczyć i pokroić w paski, makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu, imbir i czosnek posiekać, pierś umyć, osuszyć i pokroić w małe kawałki.
    Chiński street food
  2. Wok mocno rozgrzać i wlać olej. Na mocno rozgrzany wrzucić kurczaka i szybko obsmażyć, wbić 2 jajka i po chwili energicznie je rozdzielić na kawałki. Dodać posiekany czosnek i imbir. Ciągle energicznie mieszając dodawać grzybki, kapustę i kiełki.
    Chiński street food
  3. Dodać wszystkie przyprawy (można je wcześniej połączyć w miseczce).
    Chiński street food
  4. Zamieszać i dodać makaron.
    Chiński street food
  5. Podsmażyć przez chwilę. Aby danie nie było zbyt suche można je podlać odrobiną wody. Dodatkowo można je posypać już na talerzu ulubioną zieleniną lub prażoną cebulką.
    Chiński street food
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *