Przejdź do treści

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kapusta pekińska słodko-kwaśna
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Surówka o specyficznym, orientalny smaku. Przygotowana przez Kasię. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przystawki
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej małej
  • 1/2 szt. papryki czerwonej
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 1/4 łyżeczki pieprzu syczuańskiego zmielonego lub utłuczonego w moździerzu
  • 1 łyżka oleju sezamowego
Sos:
Rodzaj dania Przystawki
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej małej
  • 1/2 szt. papryki czerwonej
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 1/4 łyżeczki pieprzu syczuańskiego zmielonego lub utłuczonego w moździerzu
  • 1 łyżka oleju sezamowego
Sos:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kapustę pokroić na paski długości ok. 5 cm.
  2. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paski. Wymieszać kapustę, paprykę i pieprz.
  3. Wymieszać składniki sosu, polać warzywa. Rozgrzać olej sezamowy i polać nim kapustę. Dokładnie wymieszać i odstawić na min. 2 godz. Podawać jako dodatek do dań.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *