Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Bardzo treściwe danie na bazie ryżu, z duża ilością pożywnych dodatków. Można je także podać jako dodatek, zamiast ryżu gotowanego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Ryż ugotować metodą metodą absorpcji, kilka godzin przed smażeniem.
W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę i smażyć mieszając ok. 30 sekund. Dodać wieprzowinę i mieszając smażyć 1 minutę. Dodać groszek, ryż i dobrze wymieszać.
Rozgarnąć zawartość woka na boki tak, aby po środku powstała wolna przestrzeń, wlać jajecznicę i mieszając od czasu do czasu smażyć tak długo aż jajka całkowicie się zetną.
Wszystko dokładnie wymieszać, dodać dymkę, krewetki i 2 łyżki sosu sojowego, ewentualnie doprawić do smaku solą.
Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Gotowe.
Share this Recipe
Ta strona używa ciasteczek - małych plików tekstowych, zapisywanych na Twoim komputerze. Zmień ustawienia przeglądarki, by je wyłączyć.