| Prep Time | 20 minut | 
| Servings | 
         osoby     | 
        
    Ingredients
    
                - 3 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
- 3 szt. jajka ubite
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku zmiażdżone
- 4 szt. cebuli dymki posiekanej
- 125 g groszku ugotowanego lub z puszki
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- trochę soli do smaku
- trochę pieprzu do smaku
        Opcjonalny składnik:    
                - kilka plasterków wędliny pokrojonej w kostkę
| 
 
 
        
    Ingredients
     
 
        Opcjonalny składnik:     
 |  | 
        
    Instructions
    
                - Ryż ugotować wcześniej i odstawić do przeschnięcia na kilka godzin.
- Roztrzepane jajka wylać na patelnię lub do jakiegoś rondla i smażyć na małym ogniu, delikatnie mieszając. Wyjąć na talerz.
- W rozgrzanym woku rozgrzać olej. Wrzucić czosnek, cebulę dymkę, groszek oraz wędlinę i lekko podsmażyć.
- Dodać ryż i wymieszać.
- Dodać usmażone jajka, sos sojowy, razem dobrze wymieszać, spróbować doprawić solą i pieprzem. Teraz wystarczy przełożyć na talerzyki 🙂 SMACZNEGO! 🙂 Stosować jako dodatek zamiast ryżu białego lub jako lekką przekąskę.
        
    Share this Recipe
    
                