Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Bakłażan czosnkowy na słodko to bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna potrawa wegetariańska. Bakłażana nie obieramy, jemy ze skórką. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Bakłażan czosnkowy na słodko to bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna potrawa wegetariańska. Bakłażana nie obieramy, jemy ze skórką. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Czas przygotowania | 20 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 szt. bakłażana średnich (600-700g)
- 4 ząbki czosnku wyciśniętego
- 7 łyżek oleju do smażenia
Sos:
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżeczki czarnego octu ryżowego
- 2 łyżki wina ryżowego lub wytrawnego wina
Składniki
Sos:
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis