Wydrukuj przepis
Bulion drobiowy z ryżem i jajkiem
Bulion drobiowy z ryżem i jajkiem to pożywna tajska, która może stanowić samodzielny posiłek. W zależności od upodobań, jajka można usmażyć jak omlet lub wbić bezpośrednio do zupy.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Passive Time
20 minut gotowania ryżu
Passive Time
20 minut gotowania ryżu
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
Wcześniej przygotować bulion drobiowy wykonany wg. przepisu lub przy użyciu kurczaka w proszku. Ugotować także ryż jaśminowy wg. przepisu
W woku rozgrzać olej i wrzucić rozdrobniony czosnek.
Dodać mieloną wieprzowinę i smażyć przez 2 minuty mieszając.
Dołożyć imbir, cebulkę i chili.
Odsunąć wszystko na bok patelni i w wolne miejsce wbić jajka. Lekko zamieszać aby za bardzo nie rozdrobnić jajek.
Kiedy jajka się zetną dodać bulion.
Doprowadzić do wrzenia, dolać sos rybny i dodać ugotowany ryż.
Doprawić do smaku octem ryżowym, solą i pieprzem.
Rozlać do miseczek bulion tak, żeby w każdej znalazł się kawałek jajka. Podawać posypany posiekaną dymką.
Ta strona używa ciasteczek - małych plików tekstowych, zapisywanych na Twoim komputerze. Zmień ustawienia przeglądarki, by je wyłączyć. Zgoda Szczegóły