Przepis na Fasolka smażona z czosnkiem i dymką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Fasolka smażona z czosnkiem i dymką
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Danie to zawsze przygotowuje moja żona. Moje ulubione danie warzywne. Polecam. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 500 g zielonej fasolki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • 3 szt. cebuli dymki posiekanej
  • 5 ząbków czosnku wyciśniętych
Sos:
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 500 g zielonej fasolki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • 3 szt. cebuli dymki posiekanej
  • 5 ząbków czosnku wyciśniętych
Sos:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Obciąć końcówki strąków fasolki i poprzecinać na pół.
  2. Zagotować bulion, włożyć fasolkę i gotować od czasu do czasu mieszając, tak długo aż płyn całkowicie wyparuje.
  3. Na patelni rozgrzać masło, dodać dymkę i czosnek smażyć 30 sek. Dodać fasolkę dokładnie wymieszać, smażyć kolejne 30 sek. Wlać sos, wymieszać, smażyć jeszcze chwilę. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.