Przejdź do treści

Fasolka smażona z czosnkiem i dymką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Fasolka smażona z czosnkiem i dymką
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Danie to zawsze przygotowuje moja żona. Moje ulubione danie warzywne. Polecam. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 500 g zielonej fasolki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • 3 szt. cebuli dymki posiekanej
  • 5 ząbków czosnku wyciśniętych
Sos:
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 500 g zielonej fasolki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • 3 szt. cebuli dymki posiekanej
  • 5 ząbków czosnku wyciśniętych
Sos:
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Obciąć końcówki strąków fasolki i poprzecinać na pół.
  2. Zagotować bulion, włożyć fasolkę i gotować od czasu do czasu mieszając, tak długo aż płyn całkowicie wyparuje.
  3. Na patelni rozgrzać masło, dodać dymkę i czosnek smażyć 30 sek. Dodać fasolkę dokładnie wymieszać, smażyć kolejne 30 sek. Wlać sos, wymieszać, smażyć jeszcze chwilę. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *