Przejdź do treści

Grilowana wołowina (Pulgogi)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Grilowana wołowina (Pulgogi)
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 10 ocen
Pierwsze główne danie kuchni koreańskiej na mojej stronie. Tradycyjne koreańskie danie jednak łagodne w smaku (kuchnia koreańska jest bardzo ostra). Jeżeli nie mamy grilla elektrycznego, a jest poza sezonem grillowym, danie to można przygotować na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (kładziemy mięso na patelni i smażymy na niewielkim ogniu, następnie przekładamy na drugą stronę). Serwować z gotowanym ryżem japońskim i kimchi.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 500 g polędwicy wołowej
Marynata:
Dodatki;
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 500 g polędwicy wołowej
Marynata:
Dodatki;
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wołowinę pociąć w cienkie plasterki w poprzek włókien (najłatwiej jest to zrobić gdy jest lekko zamrożona).
  2. Następnie zmiękczyć mięso nacinając plasterki lekko czubkiem noża lub tasaka
  3. Pociąć plasterki w kawałki wielkości kęsa. Zalać marynatą i odstawić na 20 min.
  4. Grillować mięso kilka minut na grillu lub na patelni. Serwować z ryżem kleistym i kim-chi. Zobacz przepis na kimchi z kapusty.
Udostępnij ten przepis

1 komentarz do “Grilowana wołowina (Pulgogi)”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *