Przejdź do treści

Klopsiki w tempurze

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Klopsiki w tempurze
Klopsiki w tempurze z przyprawą 5 smaków to danie inspirowane kuchnią chińską i japońską. Klopsiki mogą być zrobione z dowolnego rodzaju mielonego mięsa i podane same lub z ulubionymi warzywami takimi jak brokuły, kalafior, marchewka lub cukinia. Znakomite i stosunkowo szybkie do wykonania danie. Danie serwować z ryżem jaśminowym posypanym czarnym sezamem.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Mieszanka mięsna:
Dodatki:
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Mieszanka mięsna:
Dodatki:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mąkę do tempury rozmieszać z wodą na lejące się, gęste ciasto.
    Klopsiki w tempurze
  2. W misce połączyć składniki mieszanki mięsnej. Sos chili, przyprawę 5 smaków, sól i pieprz użyć według gustu. Dokładnie wszystko wymieszać.
  3. Formować niewielkie kulki uprzednio zmoczywszy ręce w zimnej wodzie.
    Klopsiki w tempurze
  4. Przygotowane klopsiki maczać w przygotowanej tempurze i wrzucać na rozgrzany, głęboki olej, smażyć w dwóch partiach na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku.
    Klopsiki w tempurze
  5. Kawałki brokuła lub innych ulubionych warzyw również obtaczać w tempurze i krótko smażyć.
  6. Danie podawać z ryżem jaśminowym posypanym czarnym sezamem.
    Klopsiki w tempurze
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *