Przejdź do treści

Kurczak w sosie grzybowym / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak w sosie grzybowym
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Kurczak w sosie grzybowym to jedno z niewielu dań kuchni chińskiej, które smakuje mojej Mamie:) Przed smażeniem należy namoczyć i podgotować kilka minut grzyby mun - inaczej będą twarde. Zamiast pora można dorzucić dymki. Podawać z gotowanym ryżem.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 6 szt. podudzi kurczaka pokrojonych na małe kawałki
  • trochę oleju do smażenia
  • 1 szt. pora 15cm, pokrojonego na małe kawałki
  • 2 ząbki czosnku wyciśnięte
  • 300 g pieczarek
  • garść grzybów mun
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego do skropienia
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1 łyżką wody
Sos:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 6 szt. podudzi kurczaka pokrojonych na małe kawałki
  • trochę oleju do smażenia
  • 1 szt. pora 15cm, pokrojonego na małe kawałki
  • 2 ząbki czosnku wyciśnięte
  • 300 g pieczarek
  • garść grzybów mun
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego do skropienia
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1 łyżką wody
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kurczaka usmażyć w woku razem z porem i czosnkiem, dorzucić grzyby smażyć jeszcze 1 minutę,
  2. Zalać sosem poddusić 3-5min. Skropić olejem sezamowym zagęścić mąką ziemniaczaną z wodą.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *