Przejdź do treści

Kurczak z fasolką i z nerkowcami / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak z fasolką i z nerkowcami
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Kurczak z fasolką i z nerkowcami to danie w oryginale wykonane z wołowiny - odkryłam, że absolutnie genialnie smakuje z podudzi kurczaka, ponieważ nie mogę przekonać się do pędów bambusa dorzucam kiełki fasoli mung.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 6 szt. podudzi kurczaka bez skóry i kości, pokrojonych na małe kawałki
  • 500 g fasolki szparagowej pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 300 g orzeszków ziemnych pokruszonych na mniejsze kawałki
  • 1 szt. cebuli małej, pokrojonej w piórka
  • 1 opakowanie kiełków fasoli mung świeżych lub z zalewy
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Marynata:
Sos:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 6 szt. podudzi kurczaka bez skóry i kości, pokrojonych na małe kawałki
  • 500 g fasolki szparagowej pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 300 g orzeszków ziemnych pokruszonych na mniejsze kawałki
  • 1 szt. cebuli małej, pokrojonej w piórka
  • 1 opakowanie kiełków fasoli mung świeżych lub z zalewy
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Marynata:
Sos:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kurczaka połączyć z marynatą, odstawić na 30 min.
  2. Po upływie czasu marynowania usmażyć kurczaka na 2 łyżkach oleju, wyjąć na talerz.
  3. Wrzucić na tłuszcz cebule, przesmażyć, dodać fasolkę, przesmażyć dorzucić kurczaka i sos, dusić do czasu aż fasolka zmięknie, dorzuć kiełki - dusić ok 1 min. Na koniec zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z łyżką wody. Podawać z ryżem.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *