Przejdź do treści

Łosoś w sosie Hoisin

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Łosoś w sosie Hoisin
Łosoś w sosie Hoisin to bardzo prosty przepis, w którym przygotowany łosoś nabiera znakomity, niepowtarzalny smak, zdecydowanie polecam! Podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 kawałki filetu z łososia
  • 2 łodyżki cebuli dymki sam szczypior, pokrojony ukośnie w 2 cm kawałki
Marynata:
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 kawałki filetu z łososia
  • 2 łodyżki cebuli dymki sam szczypior, pokrojony ukośnie w 2 cm kawałki
Marynata:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Łososia umyć i osuszyć. Wymieszać składniki marynaty. Posmarować łososia z obydwu stron marynatą i wstawić do lodówki na godzinę.
    Łosoś w sosie Hoisin
  2. Rozgrzać piekarnik do 200ºC i położyć na ruszcie rybę. Piec około 5 minut z każdej strony.
    Łosoś w sosie Hoisin
  3. Przed podaniem posypać łososia dymką, podawać z gotowany ryżem jaśminowym.
    Łosoś w sosie Hoisin
Udostępnij ten przepis

1 komentarz do “Łosoś w sosie Hoisin”

  1. Łosoś pycha, przy tym danie nie wymaga dużo pracy.
    Przed wyjściem do pracy łosoś ląduje w marynacie a po powrocie do domu, tylko do piekarnika. Naprawdę pycha, polecam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *