Przejdź do treści

Makaron ze szpinakiem / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Makaron ze szpinakiem / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Makaron ze szpinakiem to bardzo proste i smaczne danie, świetne dla osób nie jadających mięsa lub spożywane w dni postne.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 paczka makaronu Udon lub innego ulubionego makaronu
  • 1 szt. cebuli średniej, drobno posiekanej
  • 5 ząbków czosnku posiekanych lu wyciśniętych
  • 1 torebka liści szpinaku
  • szczypta soli do smaku
  • szczypta pieprzu do smaku
  • 1/2 szklanka śmietany 18%
  • garść natki pietruszki
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 paczka makaronu Udon lub innego ulubionego makaronu
  • 1 szt. cebuli średniej, drobno posiekanej
  • 5 ząbków czosnku posiekanych lu wyciśniętych
  • 1 torebka liści szpinaku
  • szczypta soli do smaku
  • szczypta pieprzu do smaku
  • 1/2 szklanka śmietany 18%
  • garść natki pietruszki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Ugotować makaron (dobrze pasują: tasiemki, kokardki), w między czasie na dużej patelni podsmażyć posiekaną drobno cebulę, po 2 min. dodać drobno pokrojony czosnek, następnie dodać opłukany i otrząśnięty z wody szpinak (można go lekko podrzeć palcami).
  2. Dusić 5-6 min od czasu do czasu mieszając, pod koniec doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem i dodać śmietanę ciągle mieszając po chwili wyłączyć.
  3. Polać przygotowanym sosem makaron i przybrać natką pietruszki. Świetnie smakuje z białym winem. Smacznego.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *