Przepis na Papryka faszerowana na sposób orientalny
Czas przygotowania | 1,5 godziny |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 4 szt. papryki pomarańczowej lub inny ulubiony kolor
- 1 szt. cebuli posiekanej
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 szt. marchewki pokrojonej w słupki
- 300 g mielonej wieprzowiny
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego lub usmażonego wg. przepisu
- 1 szt. jajka
- 1-2 łyżeczki świeżej kolendry lub natki pietruszki, posiekanej
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 3/4 szklanki bulionu lub wody
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Do posypania/polania:
- 3 łyżeczki sezamu białego uprażonego na suchej patelni
- sos chili
Składniki
Do posypania/polania:
|
Sposób przygotowania
- Mięso wymieszać z ryżem, jajkiem, kolendrą (lub pietruszką) i 1 łyżeczką oleju sezamowego. Dodać przesmażone cebulę, czosnek i marchew. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków.
- Wymieszać wszystko starannie i napełniać farszem papryki.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika (220 st C) na 40 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia usunąć folię aby papryki zarumieniły się od góry.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Akcesoria kuchenne (26)
- Grzyby (9)
- Herbaty i napoje (28)
- Makarony (38)
- Mąki i panierki (18)
- Moździerze (7)
- Noże (12)
- Oleje i octy (18)
- Owoce i warzywa (37)
- Parowniki bambusowe, hot poty (13)
- Pasty (52)
- Produkty do sushi (51)
- Produkty kokosowe (10)
- Przyprawy (61)
- Ryby i Owoce morza (9)
- Ryż (20)
- Słodycze i przekąski (33)
- Sosy (94)
- Tasaki (8)
- Tofu, wodorosty, glony (22)
- [+]Woki, patelnie (40)
- Indukcja (6)
- Maszynowe (4)
- Ręcznie Kute (10)
- Zupy, dania instant, buliony (27)
- Promocja (11)
- [+]Artykuły spożywcze (2243)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- Sosy chińskie (53)
- Olej, ocet, pasty (19)
- Makaron, ryż, mąka (37)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (30)
- Warzywa, owoce (29)
- Tofu, gluten, grzyby (20)
- Ryby, owoce morza, glony (10)
- Dania gotowe, przystawki (8)
- Przekąski, słodycze (28)
- Herbata, napoje (24)
- [+]Kuchnia japońska (223)
- Sosy japońskie (22)
- Przyprawy japońskie, miso (27)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (7)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (8)
- Warzywa, grzyby, tofu (18)
- Herbata, panko, inne (11)
- [+]Kuchnia tajska (260)
- Sosy (27)
- Ryż, makaron, mąka (27)
- Pasty, przyprawy (42)
- Warzywa, owoce, grzyby (15)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (96)
- Przyprawy indyjskie (28)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (9)
- Kuchnia koreańska (29)
- Kuchnia filipińska (7)
- Inne kuchnie (32)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- [+]Przybory kuchenne (201)
- Mata do sushi (2)
- Patelnia wok (23)
- Akcesoria do woków (13)
- Noże, tasaki, osełki (22)
- Moździerze (7)
- Parowniki, garnki do ryżu (8)
- Gorące talerze, hot pot (5)
- [+]Pałeczki, maty, inne (15)
- Zestawy orientalne (11)
- Wyprzedaże (19)
- Produkty do sushi (46)
- Produkty OrientCook i KATTO (35)
Dodaj komentarz