Przepis na Pikantna sałatka z melona
Rodzaj dania | Dania z grilla, Dodatki do dań, Przystawki, Sałatki |
Kuchnia | Kuchnia tajska |
Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- garść fasolki szparagowej
- 1 szt. melona (mały)
- 1 szt. pomidora
Sos:
- 3 ząbki czosnku
- 1 szt. papryczki chili posiekanej, bez pestek
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego lub cukru palmowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Do posypania:
- 2 łyżki orzeszków ziemnych uprażonych na suchej patelni
Składniki
Sos:
Do posypania:
|
Sposób przygotowania
- Fasolkę pokroić na 2cm kawałki i krótko obgotować (4-5 minut) w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie.
- Melona obrać ze skórki i pokroić w cienkie paski. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w ósemki. Umieścić wszystko w misce i lekko wymieszać.
- Składniki sosu wrzucić do moździerza, Wszystko starannie rozetrzeć, aż cały cukier zupełnie się rozpuści.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz