Przejdź do treści

Rosół z jajkiem po chińsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Rosół z jajkiem po chińsku
Rosół z jajkiem po chińsku to smaczna i bardzo łatwa do wykonania zupa rosołowa z jajkiem. Najlepiej jest wykonać ją z wcześniej wykonanego wywaru mięsno-warzywnego, w wersji ekspres możemy użyć chińskiego kurczaka w proszku.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Zagotować rosół i trzymać na minimalnym ogniu.
    Rosół z jajkiem po chińsku
  2. Jajka lekko ubić i wlać przez łyżkę cedzakową do rosołu. Chwilę odczekać (ok 10 sek.) aż jajka się zetną, zamieszać ale w jedną stronę aby nie zmącić jajka.
  3. Wlać sos sojowy, wsypać cukier i jeszcze raz wymieszać. Zupę podawać gorącą, w miseczkach, posypaną dymką i kiełkami.
    Rosół z jajkiem po chińsku
Udostępnij ten przepis

1 komentarz do “Rosół z jajkiem po chińsku”

  1. Do tego trochę żelatyny Tak, aby rosół miał konsystencję rzadkiego kisielu, no i wtedy z natką pietruszki. I bez cukru, raczej pieprz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *