Przepis na Rosół z jajkiem po chińsku
Czas przygotowania | 10 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 1 litr bulionu drobiowego wykonany wg. przepisu lub z proszku, w wersji wege użyć wywaru warzywnego
- 2 szt. jajka
- 2 łyżeczki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 2 szt. cebuli dymki sam szczypior, pokrojony ukośnie
- 2 łyżki kiełków fasoli mung lub innych ulubionych kiełków
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Jajka lekko ubić i wlać przez łyżkę cedzakową do rosołu. Chwilę odczekać (ok 10 sek.) aż jajka się zetną, zamieszać ale w jedną stronę aby nie zmącić jajka.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1564)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Komentarze
Zibi #1
Do tego trochę żelatyny Tak, aby rosół miał konsystencję rzadkiego kisielu, no i wtedy z natką pietruszki. I bez cukru, raczej pieprz.
Dodaj komentarz