Przejdź do treści

Ryż smażony z curry / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ryż smażony z curry / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,00 / 3 oceny
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Na patelni rozgrzać niewielka ilość oleju, wsypać suchy ryż i mieszając do momentu lekkiego zbrązowienia się pojedynczych ziarenek.
  2. Na gotująca się wodę wsypać prażony ryż i curry (według uznania). Zmniejszyć ogień pod garnkiem na minimum. Gotować do uzyskania gęstej konsystencji często mieszając.
  3. Po ugotowaniu zawijamy garnek w koc i odstawiamy na minimum 30 minut. Po tym czasie podajemy gorący. Smacznego!
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *