Przejdź do treści

Sałatka z białej rzodkwi i awocado z dressingiem wasabi (do sushi)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Sałatka z białej rzodkwi i avocado z dressingiem wasabi (do sushi)
Sałatka z białej rzodkwi i awocado z dressingiem wasabi to danie serwowane jako dodatek do sushi. Awocado możemy zastąpić świeżym ogórkiem.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 20 cm białej rzodkwi
  • 1/2 szt. awokado obranego ze skórki
  • kilka listków kapusty pekińskiej
  • 3 szt. rzodkiewki pokrojonej w półplasterki
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • 2 łyżeczki sezamu białego uprażonego
Dressing wasabi:
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 20 cm białej rzodkwi
  • 1/2 szt. awokado obranego ze skórki
  • kilka listków kapusty pekińskiej
  • 3 szt. rzodkiewki pokrojonej w półplasterki
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • 2 łyżeczki sezamu białego uprażonego
Dressing wasabi:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Rzodkiew pokroić w cienkie paski, przepłukać pod zimną wodą i odsączyć.
  2. Avocado pokroić podobnie jak rzodkiew w paski.
  3. Wrzucić rzodkiew i awokado wszystko do miski i połączyć z z poszarpanymi dłońmi listkami kapusty pekińskiej i pokrojoną rzodkiewką.
    Sałatka z białej rzodkwi i awocado z dressingiem wasabi
  4. Składniki dressingu połączyć z sobą. Polać sałatkę, delikatnie wszystko wymieszać, posypać nasionami słonecznika i ziarnami sezamu.
  5. Podawać jako sałatkę towarzyszącą sushi lub jako dodatek do dań japońskich.
    Sałatka z białej rzodkwi i awocado z dressingiem wasabi
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *