Przepis na Sałatka z kapusty pekińskiej, papryki i mango
Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 1/2 szt. kapusty pekińskiej poszatkowanej
- 1 szt. marchewki pociętej w zapałkę
- 1/2 szt. mango dojrzałego
- 1/4 szt. papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 1/4 szt. papryki żółtej pokrojonej w paski
- 1 łyżka szczypiorku posiekanego
Sos do sałatki:
- 3 łyżki soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżeczka miodu płynnego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sezamu białego uprażonego na patelni
Składniki
Sos do sałatki:
|
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki sosu umieścić w zamykanym słoiku, zakręcić i mocno potrząsnąć parę razy aby wszystko dobrze wymieszać.
- Mango obrać, usunąć pestkę i pokroić w plasterki a następnie w 1 cm kawałki.
- Poszatkowane warzywa i mango umieścić w większej miseczce, polać je sosem i wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Sałatka doskonale komponuje się ze skrzydełkami po tajsku (zobacz przepis).
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz