Przejdź do treści

Wieprzowina ze szpinakiem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wieprzowina ze szpinakiem
Ocena ze starego portalu: 4,56 / 9 ocen
Do przygotowania tego dania możemy użyć świeżego szpinaku albo mrożonego szpinaku w całych liściach. Bardzo smaczne, nisko-tłuszczowe danie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 400 g liści szpinaku świeżych lub mrożonych
  • 3 szt. cebulki dymki posiekanej
  • 3 ząbki czosnku wyciśniętego lub posiekanego
  • 1 łyżka sezamu białego uprażonego na suchej patelni
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Przyprawy:
Dodatek:
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 400 g liści szpinaku świeżych lub mrożonych
  • 3 szt. cebulki dymki posiekanej
  • 3 ząbki czosnku wyciśniętego lub posiekanego
  • 1 łyżka sezamu białego uprażonego na suchej patelni
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Przyprawy:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Szpinak umyć, obciąć końcówki (mrożony rozmrozić).
  2. Mięso pociąć w 5 cm paski, wymieszać z dymką i czosnkiem.
  3. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mięso i mieszając smażyć tak długo aż się lekko zarumieni (ok. 3 min). Wyjąć na talerz.
  4. Do woka wlać 1 łyżkę oleju, dodać szpinak i przyprawy. Smażyć mieszając 2 minuty. Dodać mięso i uprażony sezam, dobrze wymieszać. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *