Przejdź do treści

Zupa szpinakowa z imbirem / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa szpinakowa z imbirem / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Zupa jest naprawdę zaskakująco pyszna a w dodatku bardzo łatwa do przyrządzenia! Polecam!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. W dużym rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i imbir i smażyć powoli przez 3-4 minuty, aż wszystko zmięknie, ale nie zbrązowieje.
  2. Wrzucić do garnka szpinak wraz z trawą cytrynową. Mieszać, aż szpinak zwiędnie, dodać bulion i ziemniaki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować jeszcze przez ok. 10 minut.
  3. Zmiksować zupę na gładką masę przy pomocy blendera lub miksera kuchennego.
  4. Dodać wino ryżowe i doprawić do smaku solą i pieprzem i opcjonalnie sosem sojowym. Podgrzać, nie doprowadzając do wrzenia.
  5. Skropić olejem sezamowym i od razu podawać.
Udostępnij ten przepis