Przejdź do treści

Zupa z chińskiej kapusty / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa z chińskiej kapusty / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Polecam ze względu na niezwykły smak kapusty pak choi! 🙂 Równie niepowtarzalnie smakuje bez chili. Smacznego! 🙂
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 35 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 35 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Odkroić łodygi kapusty i poszatkować liście.
  2. W dużym garnku podgrzać bulion.
  3. Dodać kapustę pak choi i gotować 10-15 minut.
  4. Wymieszać ocet ryżowy, sos sojowy, cukier i wino ryżowe. Mieszankę wraz z pokrojoną chili dodać do wywaru. Zagotować, zmniejszyć temperaturę i gotować jeszcze 2-3 minuty.
  5. Wymieszać mąkę kukurydzianą z wodą na gładką pastę.
  6. Wlewać mąkę z wodą do zupy. Gotować, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Trzymać na ogniu jeszcze 4-5 minut. Przelać zupę do 4 miseczek i natychmiast podawać.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *