Przejdź do treści

Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Bardzo łatwo do przygotowania i bardzo smaczna chińska zupa z kurczaka i kukurydzy.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
porcje
Składniki
Do dekoracji:
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
porcje
Składniki
Do dekoracji:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzać olej w woku. Mieszając, smażyć kurczaka z czosnkiem i imbirem przez 3-4 minuty.
  2. Wlać chłodny bulion wymieszany z mąką kukurydzianą i całość gotować 5-7 minut.
  3. Dodać kukurydzę. Jajko wymieszać z sokiem cytrynowym i powoli sączyć do zup, mieszając widelcem. Po 10 sekundach dobrze zamieszać zupę.
  4. Zupę rozlać do miseczek. Pokropić ciemnym sosem sojowym - kilka kleksów i posypać drobno siekaną dymką i sezamem.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *