Gotuj jak prawdziwy mistrz kuchni azjatyckiej!
Limitowana oferta produktów Orient Cook!
Zestaw wok RĘCZNIE KUTY ze stali węglowej 14 cali wraz z niezbędnymi akcesoriami. Jest to komplet, który doceni każdy – od zawodowego szefa kuchni po domowego miłośnika gotowania
W skład zestawu wchodzą:
1. Patelnia wok RĘCZNIE KUTY ze stali węglowej 14 cali OrientCook, Średnica: 35-36cm, głębokość: 9,5cm, waga 1180g, grubość ścianki: 1mm, średnica dna 11cm. Drewniana rączka umożliwia łatwe posługiwanie się wokiem podczas smażenia. Przed rozpoczęciem użytkowania wymaga wypalania (instrukcja wypalania i konserwacji w z załączeniu).
2. Chochla do woka 11cm OrientCook, długość: 43cm, szerokość łyżki: 11cm, waga: 190g. Niezbędne narzędzie chińskiego kucharza, używane do smażenia dania w woku ze stali węglowej a następnie do przełożenia go na talerz. Aby sprawnie posługiwać się chochlą należy opanować technikę „podrzucania”, jeżeli preferujemy zwyczajne mieszanie wygodniej jest używać łopatki do mieszania. Na pewno widzieliście takie chochle podczas wizyt w chińskich i wietnamskich barach, gdzie smażenie odbywa się na oczach klienta. Stal nierdzewna, drewno.
3. Łopatka do woka 11cm OrientCook, długość: 43cm, szerokość łopatki: 11cm, waga: 170g. Łopatka służy do mieszania w woku ze stali węglowej, można nią także łatwo obracać smażone placki. Jeżeli stosujesz technikę „podrzucania” podczas smażenia wtedy lepsza od łopatki jest chochla do smażenia. Stal nierdzewna, drewno.
4. Cedzak sitko OrientCook 15cm to średniej wielkości sitko ze stali nierdzewnej. Sitko służy do wyjmowania wszelkiego typu produktów z wrzątku i głębokiego tłuszczu. Średnica: 15cm (6”), długość rączki: 29cm, waga: 110g.
5. Szczotka bambusowa do woka 30 cm OrientCook została specjalnie dostosowana do naczyń ze stali węglowej, których nie poleca się myć zwykłą gąbką z płynem. Polecany przez nas produkt pozwoli wyeliminować problem ścierania się praktycznej powłoki, dzięki której potrawy nie przywierają w trakcie gotowania. Szczotka bambusowa do woka 30 cm OrientCook to przydatny przyrząd kuchenny – który chroni powłokę przed ścieraniem i wydłuża żywotność naczynia.
6. Pierścień stabilizujący do woka OrientCook, średnica wewnętrzna: 21,5cm, średnica zewnętrzna: 25cm, wysokość: 3,5cm, waga: 120g, pasuje do wszystkich woków. Jego użycie pozwala ustabilizować wok o okrągłym dnie na domowym palniku. Może nie pasować do niektórych kuchenek o wąskich paleniskach. Stal nierdzewna.
7. Pokrywka do woka OrientCook. Wykonana z aluminium, w komplecie z drewnianą rączką do woka ze stali węglowej. Pasuje do woków o średnicy 14, 15 i 16 cali. Średnica: 33cm, waga: 330g, wysokość: 8cm. aluminium, drewno.
8. Długie, bambusowe pałeczki do gotowania, szczególnie przydatne do wkładania kawałków do głębokiego tłuszczu.
+ instrukcja wypalania i konserwacji woka 🙂
Nasze woki ręcznie kute Orient Cook powstają w tradycyjnych warsztatach pod okiem chińskich rzemieślników, którzy od pokoleń doskonalą sztukę obróbki stali.
- Autentyczność – każdy wok jest ręcznie kuty, co nadaje mu niepowtarzalny charakter. Takie woki są używane w chińskich restauracjach od setek lat.
- Stal węglowa – szybko się nagrzewa, idealna do smażenia w wysokiej temperaturze.
- Perfekcyjne wyważenie – nie za lekkie, nie za ciężkie. Idealne do techniki „podrzucania”, bez zmęczenia dłoni.
- Stir-fry bez kompromisów – szybkie smażenie w wysokiej temperaturze, zachowanie koloru, chrupkości i aromatu dań i składników.
„Nasze woki ręcznie kute Orient Cook są obecne na polskim rynku od 2010 roku.”







