Przejdź do treści

Kimchi z rzodkwi

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kimchi z rzodkwi
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Bardzo popularna odmiana kimchi z białej rzodkwi, często wykonuje się łącznie z kimchi z kapusty pekińskiej. Kimchi to koreańska fermentowana jarzynka, zazwyczaj bardzo ostra, którą jada się praktycznie do wszystkich posiłków, także na śniadanie:).
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 5-7 dni (fermentowanie)
Porcje
Składniki
  • 1 szt. białej rzodkwi pociętej w kostkę
Pasta chili:
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 5-7 dni (fermentowanie)
Porcje
Składniki
  • 1 szt. białej rzodkwi pociętej w kostkę
Pasta chili:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wymieszać gochugaru z ok. 4 łyżkami solanki (pasta powinna być dosyć gęsta). Wymieszać pastę z rzodkwią.
  2. Położyć kawałki rzodkwi do garnka przykryć talerzem i przycisnąć (jeżeli robimy kimchi z kapusty rzodkiew kładziemy na wierzchu kapusty). Po 5-7 dniach kim-chi jest gotowa.
Udostępnij ten przepis

2 komentarze do “Kimchi z rzodkwi”

    1. Wszystko zależy jaki efekt fermentacji chce się uzyskać…np: pierwsze 48 godzin może postać w temperaturze pokojowej, a następnie może ”dochodzić” w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *