Tofu smażone z kimchi to popularne koreańskie danie wegetariańskie,z dodatkiem najpopularniejszej koreańskiej jarzynki kimchi. Smak tofu jest bardzo łagodny i dlatego doskonale komponuje się z bardzo pikantną koreańską kimchi z kapusty. Danie dla smakoszy ostrych potraw. Serwowane z ryżem stanowi samodzielne danie.    
        | Prep Time | 15 minut | 
| Servings | 
         osoby     | 
        
    Ingredients
    
                - 1 paczka tofu zwartego
- 150 g kimchi z kapusty zob. przepis na kimchi z kapusty
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka oleju do smażenia
- 3 łyżki mąka kukurydziana
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli do smaku
| 
 
 
        
    Ingredients
     
 | 
        
    Instructions
    
                
        
    Share this Recipe
    
                
 
        

