Przejdź do treści

Brokuły z sosem czosnkowym

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Brokuły z sosem czosnkowym
Ocena ze starego portalu: 4,56 / 9 ocen
Bardzo proste ale też bardzo smaczne danie. Polecam! Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1/2 kg brokułów lub kalafiora
Sos:
  • 3 łyżki bulionu (warzywnego w wersji wegetariańskiej)
  • 1 szt. cebuli dymki drobno posiekanej
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • 3 ząbki czosnku posiekanego
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • szczypta soli do smaku
  • szczypta pieprzu do smaku
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1/2 kg brokułów lub kalafiora
Sos:
  • 3 łyżki bulionu (warzywnego w wersji wegetariańskiej)
  • 1 szt. cebuli dymki drobno posiekanej
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • 3 ząbki czosnku posiekanego
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • szczypta soli do smaku
  • szczypta pieprzu do smaku
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Ugotuj brokuły. Wymieszaj składniki sosu, dopraw do smaku pieprzem i solą.
  2. Polej sosem ugotowane brokuły. Podawaj jako dodatek do dań.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *