Przepis na Kalafior z mięsem, przepis od Chinki / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o 'podrabianych' chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za 'chińskie' nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o 'podrabianych' chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za 'chińskie' nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania | Przystawki, Sałatki |
Kuchnia | Kuchnia chińska |
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 szt. kalafiora
- trochę oleju do smażenia
- 250 g mięsa może być wieprzowe, wołowe, lub kiełbasa (dziś wypróbowałem), ogólnie co jest akurat w lodówce
- sporo sosu sojowego można użyć także sos sojowy ciemny
Składniki
|
Głosów: 2
Ocena: 5 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Ważne jest, żeby garnek był dość szeroki 🙂 Rozgrzewamy olej w garnku (nie musi być go dużo) wrzucamy kalafior - oczywiście odpowiednio go rozdrabniamy - dzielimy osobno te ' kwiatki ' oraz mięso.
- Można przyprawić wg upodobań. Smażymy kilka min (7-10) dodajemy dość sporo sosu sojowego, wszystko mieszamy, po 30 s. dolewamy odrobinę wrzącej wody (tak żeby było jej trochę na dnie. Przykrywamy garnek i gotuje to nam się ładnie na parze 🙂
- Kiedy kalafior już jest miękki można konsumować. Naprawdę polecam bardzo proste i jednogarnkowe danie.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Akcesoria kuchenne (26)
- Grzyby (9)
- Herbaty i napoje (28)
- Makarony (38)
- Mąki i panierki (17)
- Moździerze (7)
- Noże (12)
- Oleje i octy (18)
- Owoce i warzywa (37)
- Parowniki bambusowe, hot poty (13)
- Pasty (52)
- Produkty do sushi (51)
- Produkty kokosowe (10)
- Przyprawy (61)
- Ryby i Owoce morza (9)
- Ryż (20)
- Słodycze i przekąski (33)
- Sosy (94)
- Tasaki (8)
- Tofu, wodorosty, glony (22)
- [+]Woki, patelnie (40)
- Indukcja (6)
- Maszynowe (4)
- Ręcznie Kute (10)
- Zupy, dania instant, buliony (27)
- Promocja (11)
- [+]Artykuły spożywcze (2239)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- Sosy chińskie (53)
- Olej, ocet, pasty (19)
- Makaron, ryż, mąka (37)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (30)
- Warzywa, owoce (29)
- Tofu, gluten, grzyby (20)
- Ryby, owoce morza, glony (10)
- Dania gotowe, przystawki (8)
- Przekąski, słodycze (28)
- Herbata, napoje (24)
- [+]Kuchnia japońska (223)
- Sosy japońskie (22)
- Przyprawy japońskie, miso (27)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (7)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (8)
- Warzywa, grzyby, tofu (18)
- Herbata, panko, inne (11)
- [+]Kuchnia tajska (258)
- Sosy (27)
- Ryż, makaron, mąka (26)
- Pasty, przyprawy (42)
- Warzywa, owoce, grzyby (15)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (96)
- Przyprawy indyjskie (28)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (9)
- Kuchnia koreańska (29)
- Kuchnia filipińska (7)
- Inne kuchnie (32)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- [+]Przybory kuchenne (201)
- Mata do sushi (2)
- Patelnia wok (23)
- Akcesoria do woków (13)
- Noże, tasaki, osełki (22)
- Moździerze (7)
- Parowniki, garnki do ryżu (8)
- Gorące talerze, hot pot (5)
- [+]Pałeczki, maty, inne (15)
- Zestawy orientalne (11)
- Wyprzedaże (19)
- Produkty do sushi (46)
- Produkty OrientCook i KATTO (35)
Dodaj komentarz