Przepis na Kalafior z mięsem, przepis od Chinki / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o 'podrabianych' chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za 'chińskie' nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o 'podrabianych' chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za 'chińskie' nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania | Przystawki, Sałatki |
Kuchnia | Kuchnia chińska |
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 szt. kalafiora
- trochę oleju do smażenia
- 250 g mięsa może być wieprzowe, wołowe, lub kiełbasa (dziś wypróbowałem), ogólnie co jest akurat w lodówce
- sporo sosu sojowego można użyć także sos sojowy ciemny
Składniki
|
Głosów: 2
Ocena: 5 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Ważne jest, żeby garnek był dość szeroki 🙂 Rozgrzewamy olej w garnku (nie musi być go dużo) wrzucamy kalafior - oczywiście odpowiednio go rozdrabniamy - dzielimy osobno te ' kwiatki ' oraz mięso.
- Można przyprawić wg upodobań. Smażymy kilka min (7-10) dodajemy dość sporo sosu sojowego, wszystko mieszamy, po 30 s. dolewamy odrobinę wrzącej wody (tak żeby było jej trochę na dnie. Przykrywamy garnek i gotuje to nam się ładnie na parze 🙂
- Kiedy kalafior już jest miękki można konsumować. Naprawdę polecam bardzo proste i jednogarnkowe danie.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Promocja (5)
- [+]Artykuły spożywcze (1817)
- [+]Kuchnia chińska (393)
- Sosy chińskie (34)
- Olej, ocet, pasty (13)
- Makaron, ryż, mąka (32)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (19)
- Herbata, napoje (15)
- [+]Kuchnia japońska (187)
- [+]Kuchnia tajska (223)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (23)
- Pasty, przyprawy (33)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (21)
- [+]Kuchnia chińska (393)
- [+]Przybory kuchenne (159)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (19)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (15)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (7)
- Wyprzedaże (10)
- Produkty do sushi (39)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (1)
Dodaj komentarz