Przejdź do treści

Kalafior z mięsem, przepis od Chinki / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kalafior z mięsem, przepis od Chinki
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o 'podrabianych' chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za 'chińskie' nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Ważne jest, żeby garnek był dość szeroki 🙂 Rozgrzewamy olej w garnku (nie musi być go dużo) wrzucamy kalafior - oczywiście odpowiednio go rozdrabniamy - dzielimy osobno te ' kwiatki ' oraz mięso.
  2. Można przyprawić wg upodobań. Smażymy kilka min (7-10) dodajemy dość sporo sosu sojowego, wszystko mieszamy, po 30 s. dolewamy odrobinę wrzącej wody (tak żeby było jej trochę na dnie. Przykrywamy garnek i gotuje to nam się ładnie na parze 🙂
  3. Kiedy kalafior już jest miękki można konsumować. Naprawdę polecam bardzo proste i jednogarnkowe danie.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *