Przejdź do treści

Pieczona papryka po tajsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pieczona papryka po tajsku
Pieczona papryka po tajsku to delikatna tajska przystawka do dań głównych z lekko pikantną nutą smakową. Podawać jako dodatek do dań mięsnych lub wegetariańskich.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 1 szt. papryki zielonej
  • 1 szt. papryki żółtej
Sos:
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 1 szt. papryki zielonej
  • 1 szt. papryki żółtej
Sos:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać.
  2. Nagrzać piekarnik do 200 st. C i położyć umyte papryki na ruszcie. Piec od czasu do czasu przewracając na drugą stronę aż się podpieką na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić.
    Pieczona papryka po tajsku
  3. Przekroić na pół, zdjąć skórkę, usunąć pestki, następnie paprykę na dość grube paski i ułożyć na talerzu.
  4. Polać przygotowanym sosem a po wystudzeniu przykryć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Serwować na zimno jako przystawkę.
    Pieczona papryka po tajsku
Udostępnij ten przepis