Przejdź do treści

Rosół z jajkiem i makaronem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Rosół z jajkiem i makaronem
Ocena ze starego portalu: 4,80 / 5 ocen
Rosół z jajkiem i makaronem to szybka do przygotowania i bardzo smaczna zupa z lekkim anyżkowym smakiem. Jako dodatek użyłem makaron Cha Soba z zieloną herbatą ale równie dobrze można użyć chińskiego makaron Mie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Bulion zagotować w dużym garnku.
  2. Przygotować makaron wg. przepisu na opakowaniu.
  3. Do bulionu dodać sos sojowy, wino ryżowe, grzyby Mun, poszatkowaną kapustę pekińska i wszystko dobrze wymieszać.
  4. Następnie dodać anyż, czosnek i łyżeczkę oleju sezamowego. Gotować na małym ogniu około 15 minut.
  5. Na suchej patelni uprażyć na złoty kolor ziarno sezamowe, cały czas mieszając.
  6. Do gorącego rosołu wlać przez sitko rozmącone jajko, poczekać 5 sekund, zamieszać i podawać z makaronem posypane ziarnem sezamowym i posiekaną kolendrą.
    Rosół z jajkiem i makaronem
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *