Przejdź do treści

Smażony ryż z jajkiem / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażony ryż z jajkiem / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Danie godne polecenia 🙂 Nie jest drogie, ani nie zajmuje dużo czasu. Jest naprawdę pyszne! 🙂 Dla wegetarian wersja bez wędliny.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Opcjonalny składnik:
  • kilka plasterków wędliny pokrojonej w kostkę
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Opcjonalny składnik:
  • kilka plasterków wędliny pokrojonej w kostkę
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Ryż ugotować wcześniej i odstawić do przeschnięcia na kilka godzin.
  2. Roztrzepane jajka wylać na patelnię lub do jakiegoś rondla i smażyć na małym ogniu, delikatnie mieszając. Wyjąć na talerz.
  3. W rozgrzanym woku rozgrzać olej. Wrzucić czosnek, cebulę dymkę, groszek oraz wędlinę i lekko podsmażyć.
  4. Dodać ryż i wymieszać.
  5. Dodać usmażone jajka, sos sojowy, razem dobrze wymieszać, spróbować doprawić solą i pieprzem. Teraz wystarczy przełożyć na talerzyki 🙂 SMACZNEGO! 🙂 Stosować jako dodatek zamiast ryżu białego lub jako lekką przekąskę.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *