Wydrukuj przepis
Sos jogurtowy Raita
Sos jogurtowy Raita to popularny w Indiach sos, który podaje się jako dodatek łagodzący smak pikantnych potraw. Można go także używać jako dip do indyjskiego pieczywa.
Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredients
1 paczka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki curry madras 1 szt. zielonego ogórka bez nasion pokrojony w kostkę 1 łyżeczka świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego 1 łyżeczka pikli indyjskich z czosnku (opcjonalnie) 1 łyżeczka cebuli dymki posiekanej kilka kropel soku z limonki sól do smaku
Ingredients
1 paczka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki curry madras 1 szt. zielonego ogórka bez nasion pokrojony w kostkę 1 łyżeczka świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego 1 łyżeczka pikli indyjskich z czosnku (opcjonalnie) 1 łyżeczka cebuli dymki posiekanej kilka kropel soku z limonki sól do smaku
Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Instructions
Jogurt wymieszać ze wszystkim składnikami, opcjonalnie dodać pikle z czosnku. Na koniec spróbować i dosolić do smaku.
Ta strona używa ciasteczek - małych plików tekstowych, zapisywanych na Twoim komputerze. Zmień ustawienia przeglądarki, by je wyłączyć. Zgoda Szczegóły