Przejdź do treści

Sos jogurtowy Raita

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Sos jogurtowy Raita
Sos jogurtowy Raita to popularny w Indiach sos, który podaje się jako dodatek łagodzący smak pikantnych potraw. Można go także używać jako dip do indyjskiego pieczywa.
Głosów: 2
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
Składniki
  • 1 paczka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki curry madras
  • 1 szt. zielonego ogórka bez nasion pokrojony w kostkę
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
  • 1 łyżeczka pikli indyjskich z czosnku (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka cebuli dymki posiekanej
  • kilka kropel soku z limonki
  • sól do smaku
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
Składniki
  • 1 paczka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki curry madras
  • 1 szt. zielonego ogórka bez nasion pokrojony w kostkę
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
  • 1 łyżeczka pikli indyjskich z czosnku (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka cebuli dymki posiekanej
  • kilka kropel soku z limonki
  • sól do smaku
Głosów: 2
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Jogurt wymieszać ze wszystkim składnikami, opcjonalnie dodać pikle z czosnku. Na koniec spróbować i dosolić do smaku.
    Sos jogurtowy Raita
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *