Przejdź do treści

Wieprzowina z woka na ostro

  • przez

Kolejny nowy przepis, tym razem z wieprzowiną wykonany przez naszego rodzinnego kucharza. To danie wygląda i smakuje wybornie. W zależności o preferencji ostrości możecie regulować ostrość tego dania używając mniej lub więcej pasty Sambal i sosu Sriracha.

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wieprzowina z woka na ostro
Kolejny nowy przepis, tym razem z wieprzowiną wykonany przez naszego rodzinnego kucharza. To danie wygląda i smakuje wybornie. W zależności o preferencji ostrości możecie regulować ostrość tego dania używając mniej lub więcej pasty Sambal i sosu Sriracha.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata
Sos
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata
Sos
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Na patelni wok prażymy orzeszki ziemne
  2. Wieprzowinę kroimy na cienkie paski w poprzek włókien. Marynujemy w miseczce i odstawiamy na ok. 30 min
  3. Paprykę kroimy w słupki , a cebulę w pióra lub półksiężyce
  4. Grzyby Mun moczymy ok.30 min w gorącej wodzie, aby napęczniały, następnie je odcedzamy
  5. Rozgrzewamy Woka, dodajemy olej i smażymy najpierw mięso. Energicznie potrząsając wokiem i mieszając łopatką.
  6. Dodajemy paprykę i grzyby Mun, następnie wrzucamy cebulę. Wszystko razem mieszamy
  7. Następnie dodajemy wcześniej przygotowany sos i orzeszki ziemne
  8. Całość jeszcze chwile smażymy, przekładamy na talerz, posypujemy płatkami chili i podajemy z ulubionym ryżem. My wybraliśmy jaśminowy
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *