Przepis na Zupa krem z dyni po indyjsku
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 700 g dyni obranej i pocietej w kostkę
- 1 litr bulionu drobiowego lub wywaru warzywnego
- 2 szt. marchewki
- 1 szt. pietruszki
- kawałek selera
- 1 szt. ziemniaka
- 1 ząbek czosnku pokrojony w plasterki
- 1 cm. świeżego imbiru posiekanego
- szczypta soli do smaku
- szczypta kurkumy do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- 1 łyżka indyjskiej pasty curry lub
- 1/2 łyżki curry madras
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki śmietany 30% w wersji wegańskiej użyć śmietany wegańskiej
- garść pestek dyni uprażonych na suchej patelni
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Doprawić zupę do smaku solą, wsypać kurkumę i pieprz, dodać pastę curry i koncentrat pomidorowy.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1575)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (20)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (12)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (189)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (27)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (88)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (149)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (15)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (37)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)
Dodaj komentarz