Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 700 g dyni obranej i pocietej w kostkę
- 1 litr bulionu drobiowego lub wywaru warzywnego
- 2 szt. marchewki
- 1 szt. pietruszki
- kawałek selera
- 1 szt. ziemniaka
- 1 ząbek czosnku pokrojony w plasterki
- 1 cm. świeżego imbiru posiekanego
- szczypta soli do smaku
- szczypta kurkumy do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- 1 łyżka indyjskiej pasty curry lub
- 1/2 łyżki curry madras
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki śmietany 30% w wersji wegańskiej użyć śmietany wegańskiej
- garść pestek dyni uprażonych na suchej patelni
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Doprawić zupę do smaku solą, wsypać kurkumę i pieprz, dodać pastę curry i koncentrat pomidorowy.
Udostępnij ten przepis