Przejdź do treści

Smażone tofu z grzybami Mun

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażone tofu z grzybami Mun
Smażone tofu z grzybami Mun to wegetariańskie danie, które może być serwowane z ryżem lub jako warzywny dodatek do innego dania głównego. Tofu jest samo w sobie praktycznie bez smaku, jednak bardzo łatwo można mu nadać wspaniały aromat stosując różne dodatki. Zawiera dużo protein, dlatego warto zawsze mieć je pod ręką z myślą o osobach unikających mięsa.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Grzyby mun krótko obgotować, odcedzić i pociąć w paseczki.
    Smażone tofu z grzybami Mun
  2. Ziarna kminu podpiec na suchej patelni i utłuc w moździerzu.
    Smażone tofu z grzybami Mun
  3. Rozgrzać olej na woku i obsmażyć przez 2 minuty grzyby. Zsunąć grzyby na brzeg patelni, dolać olej sezamowy i wrzucić pokruszone w palcach tofu. Smażyć przez 2 minuty.
  4. Wymieszać tofu z grzybami. Dodać kmin, tymianek. sól i pieprz.
    Smażone tofu z grzybami Mun
  5. Dokładnie wymieszać z przyprawami i podawać przybrane listkami tymianku.
    Smażone tofu z grzybami Mun
Udostępnij ten przepis

1 komentarz do “Smażone tofu z grzybami Mun”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *