Przejdź do treści

Makaron chiński Mie z cukinią i marchewką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Makaron chiński Mie z cukinią i marchewką
Makaron chiński Mie z cukinią i marchewką to bardzo łatwe do wykonania warzywne danie stir-fry z grubego chińskiego makaronu i warzyw. W wersji wegetariańskiej sos rybny należy zastąpić sosem sojowym. Danie to może być także dodatkiem do dań mięsnych (w szczególności smażonej wieprzowiny i kurczaka).
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Makaron gotować przez 4-5 minuty w lekko osolonym wrzątku. Odcedzić, przepłukać zimną wodą i odstawić do dokładnego odsączenia.
    Makaron chiński Mie z cukinią i marchewką
  2. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, wrzucić cukinię, marchewkę, imbir i czosnek wrzucić na rozgrzany olej w woku. Smażyć przez 3-4 minuty ciągle mieszając.
  3. Następnie dodać makaron, sos sojowy, rybny i sok z limonki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem, smażyć krótko aż do podgrzania makaronu. Na koniec posypać zieloną dymką i podawać od razu.
    Makaron chiński Mie z cukinią i marchewką
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *