Przejdź do treści

Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców
Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców to sałatka, którą możemy przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce. Porwane listki sałaty zamknąć w plastikowym pojemniku a sos osobno w słoiczku. Przed samym podaniem połączyć składniki i posypać orzechami. Stosować jako dodatek do dania głównego lub jako lekką przekąskę.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szt. sałaty rzymskiej lub sałaty lodowej
  • 1/2 szt. zielonego ogórka (długi)
  • kilka szt. cebulek małych (najlepsze z cebuli dymki)
  • garść orzechów nerkowca
  • 1 łyżka świeżej mięty listki porwać na małe kawałki
Sos:
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szt. sałaty rzymskiej lub sałaty lodowej
  • 1/2 szt. zielonego ogórka (długi)
  • kilka szt. cebulek małych (najlepsze z cebuli dymki)
  • garść orzechów nerkowca
  • 1 łyżka świeżej mięty listki porwać na małe kawałki
Sos:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni, następnie posiekać w duże kawałki.
  2. Porwać ręką listki sałaty i przełożyć do dużej miski.
  3. Za pomocą obieraczki do warzyw pokroić ogórek w cienkie, długie plastry i dodać do sałaty.
  4. Cebulkę pokroić w ukośne plasterki i wsypać do miski.
  5. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki sosu i polać sałatkę. Przy pomocy pałeczek lub 2 widelców wymieszać sałatę tak, aby wszystkie listki pokryły się sosem.
  6. Pod koniec posypać orzechami nerkowca i listkami świeżej mięty.
    Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *