Przejdź do treści

Cukinia smażona słodko-kwaśna

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Cukinia smażona słodko-kwaśna
Cukinia smażona słodko-kwaśna w lekko pikantnym sosie to chińskie danie wegetariańskie. Podaje się jako ciepło jako warzywny dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pokrojoną cukinię wrzucić do dużej miski, dodać czosnek, imbir i chilli. Dokładnie wymieszać i odstawić.
  2. W małej miseczce wymieszać składniki sosu.
  3. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Wrzucić cukinię i smażyć delikatnie mieszając przez 10 minut.
    Cukinia smażona słodko-kwaśna
  4. Dodać sos, wymieszać, zagotować i gotować jeszcze przez kilkanaście sekund do zgęstnienia. Przed podaniem danie można posypać ziarnem sezamu.
Udostępnij ten przepis

1 komentarz do “Cukinia smażona słodko-kwaśna”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *