Wydrukuj przepis
Słodko-kwaśna surówka z czerwonej kapusty z orzeszkami ziemnymi
Słodko-kwaśna surówka z czerwonej kapusty z orzeszkami ziemnymi to doskonały dodatek do chińskich dań, szczególnie smaczna jako kontrast do pikantnych smaków.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredients
1/4 główki kapusty czerwonej średniej wielkości 1/2 szt. pomarańczy sam wyciśnięty sok 1 łyżeczka skórki z pomarańczy startej z pomarańczy 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu do smaku garść orzeszków ziemnych
Ingredients
1/4 główki kapusty czerwonej średniej wielkości 1/2 szt. pomarańczy sam wyciśnięty sok 1 łyżeczka skórki z pomarańczy startej z pomarańczy 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu do smaku garść orzeszków ziemnych
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
Kapustę cienko poszatkować i wrzucić do miski.
Pomarańczę dokładnie wymyć, sparzyć. Otrzeć 1 łyżeczkę skórki z pomarańczy i dodać do kapusty.
Wycisnąć sok z połowy pomarańczy, wlać do kapusty, dodać sos sojowy, olej sezamowy, cukier, sól i pieprz do smaku.
Wymieszać i odstawić aż kapusta zmięknie - na ok. 30 minut. Podawać kapustę posypaną orzeszkami ziemnymi (całymi lub pokruszonymi - według gustu).
Ta strona używa ciasteczek - małych plików tekstowych, zapisywanych na Twoim komputerze. Zmień ustawienia przeglądarki, by je wyłączyć. Zgoda Szczegóły