Przepis na Azjatycka sałatka z fasolki
Azjatycka sałatka z fasolki to lekkie warzywne dania ze świeżych letnich składników. Może być podana jak przekąska lub dodatek do dania głównego. U nas azjatycka sałatka z fasolki została zjedzona jako dodatek do grzanki ze stekiem. Danie w pełni wegetariańskie/wegańskie.
Rodzaj dania | Dodatki do dań, Przekąski |
Kuchnia | Inne kuchnie |
Dieta | Dania z warzyw, Wegańska, Wegetariańska |
Czas przygotowania | 25 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 200 g fasolki
Sos:
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 2 łyżki świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 szt. szalotki lub dymki, posiekanej
- kilka łodyżek botwinki lub mangolda, drobno posiekane
Dodatki:
- kilka listków botwinki lub mangolda
- świeża kolendra
- świeża bazylia
- garść orzeszków ziemnych prażonych, pokruszonych
- koper anyżowy
Składniki
Sos:
Dodatki:
|
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz