Przejdź do treści

Azjatycka sałatka z fasolki

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Azjatycka sałatka z fasolki
Azjatycka sałatka z fasolki to lekkie warzywne dania ze świeżych letnich składników. Może być podana jak przekąska lub dodatek do dania głównego. U nas azjatycka sałatka z fasolki została zjedzona jako dodatek do grzanki ze stekiem. Danie w pełni wegetariańskie/wegańskie.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 200 g fasolki
Sos:
Dodatki:
  • kilka listków botwinki lub mangolda
  • świeża kolendra
  • świeża bazylia
  • garść orzeszków ziemnych prażonych, pokruszonych
  • koper anyżowy
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 200 g fasolki
Sos:
Dodatki:
  • kilka listków botwinki lub mangolda
  • świeża kolendra
  • świeża bazylia
  • garść orzeszków ziemnych prażonych, pokruszonych
  • koper anyżowy
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Fasolkę gotujemy na miękko. Wszystkie składniki sosu mieszamy.
  2. Fasolkę mieszamy z liśćmi botwinki (mangolda) i ziołami, dodajemy sos i posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *