Przepis na Cukinia smażona słodko-kwaśna
Rodzaj dania | Przystawki, Sałatki |
Kuchnia | Kuchnia chińska |
Dieta | Dania z warzyw, Wegańska, Wegetariańska |
Czas przygotowania | 25 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 szt. cukini pokrojonej w plasterki lub półplasterki o grubości 5 mm
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty lub posiekany
- 2 łyżeczki świeżego imbiru startego na tarce
- 1 szt. papryczki chili suszonej posiekanej, bez pestek
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżka sezamu białego uprażony na patelni, do posypania
Sos:
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Składniki
Sos:
|
Sposób przygotowania
- Pokrojoną cukinię wrzucić do dużej miski, dodać czosnek, imbir i chilli. Dokładnie wymieszać i odstawić.
- W małej miseczce wymieszać składniki sosu.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (5)
- [+]Artykuły spożywcze (1488)
- [+]Kuchnia chińska (313)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (26)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (19)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (4)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (158)
- [+]Kuchnia tajska (171)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (82)
- Przyprawy indyjskie (24)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (313)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (35)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
Komentarze
Świetnie smakuje ta cukinia!
Dodaj komentarz