Przejdź do treści

Pikantny kalafior stir-fry

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pikantny kalafior stir-fry
Pikantny kalafior stir-fry to błyskawiczne wegetariańskie danie z woka. Danie stir-fry w czystej postaci: kalafior z czosnkiem i imbirem przesmażony na minimalnej ilości oleju z dodatkiem smacznego pikantnego, słono-kwaśnego sosu. Pikantny kalafior stir-fry może być serwowany jako wegetariańskie danie główne podawane z gotowanym ryżem jaśminowym jako warzywny dodatek do dania mięsnego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Głosów: 3
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Do posypania:
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry porwanej
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych pokruszonych
Dodatek:
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Do posypania:
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry porwanej
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych pokruszonych
Dodatek:
Głosów: 3
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kalafiora dzielimy na małe różyczki. Rozgrzewamy w woku olej, smażymy imbir z czosnkiem ok. 30 sekund.
  2. Dodajemy kalafiora, smażymy mieszając ok. 4 minuty, następnie dodajemy sos. Smażymy kolejne 4 minuty. Danie przekładamy na talerz i podajemy posypane kruszonymi orzeszkami i kolendrą, jako dodatek podajemy gotowany ryż jaśminowy.
    Pikantny kalafior stir-fry
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *