Przepis na Słodko-kwaśna surówka z czerwonej kapusty z orzeszkami ziemnymi
Rodzaj dania | Dodatki do dań, Sałatki |
Kuchnia | Kuchnia chińska, Kuchnia indonezyjska |
Dieta | Dania z warzyw, Wegańska, Wegetariańska |
Czas przygotowania | 10 minut |
Czas oczekiwania | 30 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 1/4 główki kapusty czerwonej średniej wielkości
- 1/2 szt. pomarańczy sam wyciśnięty sok
- 1 łyżeczka skórki z pomarańczy startej z pomarańczy
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu do smaku
- garść orzeszków ziemnych
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Kapustę cienko poszatkować i wrzucić do miski.
- Pomarańczę dokładnie wymyć, sparzyć. Otrzeć 1 łyżeczkę skórki z pomarańczy i dodać do kapusty.
- Wycisnąć sok z połowy pomarańczy, wlać do kapusty, dodać sos sojowy, olej sezamowy, cukier, sól i pieprz do smaku.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1548)
- [+]Kuchnia chińska (325)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz