Tofu smażone z kimchi to popularne koreańskie danie wegetariańskie,z dodatkiem najpopularniejszej koreańskiej jarzynki kimchi. Smak tofu jest bardzo łagodny i dlatego doskonale komponuje się z bardzo pikantną koreańską kimchi z kapusty. Danie dla smakoszy ostrych potraw. Serwowane z ryżem stanowi samodzielne danie.
Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 paczka tofu zwartego
- 150 g kimchi z kapusty zob. przepis na kimchi z kapusty
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka oleju do smażenia
- 3 łyżki mąka kukurydziana
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli do smaku
Składniki
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis
Nie jestem smakoszem – kimchi jadłam pierwszy raz, smażone tofu też. Smażone tofu smaczne, a w połączeniu z pikantną kapustą – całkiem dobre danie – do powtórzenia